sunnuntaina, elokuuta 11, 2013

Proteiinikeksit


Vihdoin! Löysin ohjeen, johon voin tunkea käyttämättä jäänyttä herneproteiinia. Minulla lymyilee kaapissa kilon verran edellä mainittua superruokaa, mutta melko tuhdin maun vuoksi en ole intoutunut jauhetta vielä liiemmin käyttämään.

Otin tämän ohjeen talteen kirjastosta lainaamastani Planeetan parhaat vegepurilaiset -kirjasta. Ohje oli jo toinen kirjasta kokeilemani resepti ja olen tehnyt niistä nyt kaksi huomiota: 1) ohjeet ovat todella runsaita ja 2) ne sisältävät paljon erilaisia (eksoottisempiakin) aineksia. Halutessaan määrät voi huoletta puolittaa ja aineksia korvata omista kaapeista löytyvillä vastaavilla. Näistä leipomuksista voi osan heivata paistamisen jälkeen pakkaseen, vaikka säilyvätpä ne päiväkausia huoneilmassakin.


Protskupalat

1,25 dl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja, esim. riisijauhoja)
1,25 dl kookosjauhoja
2,3 dl kaurahiutaleita
2,3 dl kuivattuja karpaloita (tai muita kuivattuja marjoja t. hedelmiä)
1,25 dl herneproteiinijauhetta (tai soija- t. hamppuproteiinia)
1,25 dl (tummaa) sokeria
1,25 dl pähkinöitä
4 rkl kurpitsansiemeniä
4 rkl hampunsiemeniä
4 rkl auringonkukansiemeniä
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
1,75 dl soijajogurttia (maustettua t. maustamatonta)
1,25 dl kasvismaitoa
4 rkl maapähkinävoita
4 rkl agavesiirappia
4 rkl öljyä

Yhdistä jauhot, hiutaleet, kuivatut marjat, proteiini, sokeri, pähkinät, siemenet, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli suuressa kulhossa.

Sekoita toisessa astiassa jogurtti, maito, pähkinävoi, siirappi ja öljy.

Kaada märkäseos kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita, kunnes taikina kiinteytyy. Lisää hiukan maitoa, jos taikina tuntuu liian jäykältä.

Jaa taikina osiin. Ohjeessa neuvottiin muotoilemaan taikinasta 8 "pihviä", mutta minä leivoin taikinasta 15 paksua keksiä.

Paista leivinpaperin päällä 175-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Ei kommentteja: