tiistaina, joulukuuta 21, 2010

Kasvistäytteiset pikkujoulut pt.1



Kokoonnuimme viime viikoloppuna oululaisten ruokabloggaajien kanssa minun yksiööni viettämään miittiä pikkujouluhengessä. Suurin osa sekasyöjienkin, eli Pastanjauhajien, Peruspöperölän Virpin sekä Insinöörikeittiön Pekan, tuomista ruoista oli kasvispitoisia, vaikkemme me Vegemiset sitä mitenkään ennakkoon olettaneet. Kuitenkin kun kerran tällä erää melkein kaikkea saattoi maistaa, tuli kupu kyllä kunnolla täyteen.

Vegemisten puolesta tarjolla oli kikhernekeittoa, juustokierteitä, joululeipää, hernehummusta, piparitoffeeta ja karpalo-valkosuklaafudgeja. Sekä kotitekoista glögiä. Peruspöperölä toi pöytään vuohenjuustosalaattia paholaisenhillon kera, juureshyrriä sekä ihastuttavaa piparimoussea. Pastajauhajien tuomisina oli punajuurilaatikko, kikhernepyöryköitä lisukkeineen sekä ainekset munatoteihin. Pekka teki luumusorbettia sekä sieni- ja lihapiirakoita.

Ah ja voi, kun oli hyvää! Mutta seura vielä parempaa. Kiitos ihanat ihmiset.

Listaan aluksi miittiin tekemäni makeat herkut. Ennen joulua seuraa vielä suolainen osio...


Karpalo-valkosuklaafudge

100 g kuivattuja karpaloita
100 g valkosuklaata rouhittuna
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 rkl hunajaa
4 rkl voita
2 tl vaniliinisokeria
(karpalojauhetta)

Kuumenna kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa hitaasti hämmentäen, kunnes se kiehahtaa. Lisää hunaja ja voi. Anna kiehua hiljaa kuplien ilman kantta noin vartin verran.

Ota kattila levyltä ja lisää valkosuklaarouhe, vaniliinisokeri sekä karpalot ja halutessasi hieman karpalojauhetta. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä. Koristele levy karpalojauheella. Leikkaa fudge terävällä, öljytyllä veitsellä paloiksi.


Piparitoffee

1 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl siirappia
2 tl piparkakkumaustetta
3 piparia murskattuna

Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja mauste kulhossa. Lämmitä seosta mikrossa täydellä teholla 6 minuuttia. Hämmennä seosta ja kuumenna vielä 2 minuuttia. Lisää murskatut piparit, kaada voidellun folion päälle ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Kiitos residenssin asettamisesta alttiiksi pikkujoulumeiningeille, oli aivan hulvatonta jälleen kerran! :)

Toivottavasti oli jäljelle jääneiden syömien parissa mukava ja krapulaton sunnuntai!

Kaveri kirjoitti...

No voi Virpi, sunnuntai oli ainakin ravinteikas. :) Ruokin jämillä nälkäisen miehenkin. Oli kyllä NIIN hyviä kaikki!