tiistaina, lokakuuta 30, 2007

Linssimureke

Bongasin äidiltäni jo vuosia sitten saamastani kasviskeittokirjasta tämän ohjeen. Ja onneksi bongasin, sillä tämä oli taivaallista. Ja toimii myös leivän päälle viipaloituna kuten kirja ehdotti. Ja miksi ei myös "hiking" eväänä, jota ehdotettiin myös.



Elikäs:

vajaa 2,4 dl punaisia linssejä
vajaa 5 dl vettä
2 sipulia
3 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
2 kananmunaa

Kiehauta vesi ja lisää huuhdotut linssit. Anna kiehua pienellä lämmöllä kannen alla n.15 min. Silppua sipulit ja porkkanat. Kuulota pannulla ja lisää timjami. Kun linssit on keitetty ja kasvisseos paistettu, sekoita ne keskenään. Sekoita mukaan vielä rikotut ja haarukalla vatkatut munat. Laita mureke-/leipävuokaan ja paista 180-asteessa reilu 30 min. Oikein erinomaista. Itse söimme perunamuussin kanssa ja illalla vielä leivän päässä. Molempi parempi.

7 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Hei, tää oli ehdottomasti hauska ohje. Just tällaisia yritän etsiskellä... siis tyyliin: mitä ei tulisi heti ihan ekana itelle mieleen. Loistavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Tata kokeilin eilen! Oli tosi hyvaa, kiitos reseptista. Jopa lihansyoja-poikaystavani tykkasi :). Hanta on yleensa vaikea saada tykkaamaan tallaisista. Hauskaa viikonloppua!

Aurinkotuuli kirjoitti...

Minäkin tein juuri joitakin päiviä sitten kikhernemureketta. Toimii!! Tämä resepti menee siis hetimiten korvan taakse talteen:).

Sanna kirjoitti...

Hei, kiitos ihanasta ohjeesta! Tänään kokeilin ja hyvää oli :)

Hilla-Mari kirjoitti...

Herkullinen ohje! Tein tätä joulupöytään ja kuorrutin vielä komeuden uunissa sinapilla ja korppujauhoilla. Kiitos reseptistä!

maikki kirjoitti...

Mahtavaa, juuri tän kuuloista ohjetta kaipasinkin. Kasvissyöjän joulupöytä kaipaa jotain kinkun korviketta ja kun seitanin tekoon ei ole aikaa tästä saa varmasti todella hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Tuliko tähän siis ihan vaan vettä vai kasvisliemikuutiovettä?